Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;


Απόσπασμα

Στο δρόμο για το σχολείο σκεφτόμουν ακόμα το βιβλίο.

Πώς είχαν εμφανιστεί οι γραμμένες λέξεις; Ίσως ήταν λάθος που το είχα σηκώσει απ’ το δρόμο. Η ιστορία δε με αφορούσε ούτε κατά διάνοια, και τώρα μπορεί να έβρισκα και τον μπελά μου. Ωστόσο είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον μου• δεν μπορούσα να πάψω να αναρωτιέμαι εάν εκείνο το

αγόρι ήταν όντως ο πρίγκιπας. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε μήπως ήταν ζωντανός; Αν ζούσε, η προφητεία θα μπορούσε να εκπληρωθεί.

Το βλέμμα του Βασιλιά
Συγγραφέας: Cathreen Banner
Μεταφραστής: Δώρα Βασιλάκη
Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Lina Zutautiene
Ηλικία:12+
Λέξεις κλειδιά: Φαντασίας, Πόλεμος, Παράλληλοι κόσμοι, Μαγικό βιβλίο, Εξουσία
ISBN:9789601628011 , Σελίδες:536 , ΒΚΜ:06801
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: pdf

Περίληψη

Η ζωή του δεκαπεντάχρονου Λίο έχει περιορισμένες προοπτικές. Είναι μαθητής σε σχολείο στρατιωτικής εκπαίδευσης, ζει με τη θεοσεβούμενη γιαγιά του, έχει να φροντίσει τον μικρό του αδελφό και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είναι υποχρεωμένος να καταπιέζει διαρκώς τις έμφυτες μαγικές δυνάμεις του για να μη θεωρηθεί εχθρός του βασιλείου. 

Όταν, όμως, βρίσκει ένα άγραφο βιβλίο στο χιόνι, όλα αλλάζουν.

Από την πρώτη στιγμή που αγγίζει το βιβλίο, ο Λίο διαισθάνεται μία αλλόκοτη δύναμη. Κείμενα αρχίζουν σταδιακά να εμφανίζονται στις σελίδες, αποκαλύπτοντας μυστικά της οικογένειάς του, εξιστορώντας το παρελθόν της Μαλόνια και ξετυλίγοντας την ιστορία του Ράιαν και της Άννα, δύο εφήβων από ένα παράλληλο σύμπαν. 

Το Βλέμμα του Βασιλιά είναι ένα μυθιστόρημα με υποβλητικό ρυθμό αφήγησης και μοναδική δομή. Ζητά από τον αναγνώστη να συμμετέχει στην πλοκή συλλέγοντας στοιχεία με σκοπό να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα. Ένα από τα κεντρικά θέματά του είναι ο τρόπος με τον οποίο η καθημερινότητα συμπορεύεται με το εξωπραγματικό ενώ εξίσου σημαντικά είναι και τα όνειρα, τα οποία συνυπάρχουν με την πραγματικότητα, όπως και το θείο με το επίγειο. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την υποβλητική γραφή της 16χριονης Κάθριν Μπάνερ, δημιουργούν ένα ξεχωριστό μυθιστόρημα φαντασίας για ξεχωριστούς αναγνώστες.

Video

See video

Δες τη συγγραφέα να μιλάει για το βιβλίο

Κριτικές

«Η δομή του μυθιστορήματος συνδυάζει τα απομνημονεύματα του ήρωα με τις μυθικές περιγραφές από το μαγεμένο βιβλίο αποκαλύπτοντας την ικανότητα της Μπάνερ να δημιουργεί διάφορα επίπεδα στην αφήγησή της». -The Booklist

«Το συνηθισμένο συναντά το ασυνήθιστο, τα όνειρα γίνονται ένα με την πραγματικότητα και το θείο συνυπάρχει με το επίγειο». -The Booklounge

Ο Συγγραφέας αποκαλύπτει

Διάβασε μια συνέντευξη της Κάθριν Μπάνερ στην εφημερίδα Daily Mail:

Η Κάθριν Μπάνερ αποδεικνύει ότι η ηλικία δε μπορεί να σταθεί εμπόδιο όταν θέλεις να γίνεις συγγραφέας.

«Όταν ήμουν μικρή, πάντα έγραφα μικρές ιστορίες. Δε σκέφτηκα ποτέ ότι θα μπορούσα να το κάνω και ως επάγγελμα. Το θεωρούσα απλώς ένα όμορφο παιχνίδι. Όταν ήμουν 11-12 χρονών, επιχείρησα να γράψω μεγαλύτερες σε έκταση ιστορίες – περίπου 20.000 λέξεων. Ωστόσο δε τις τελείωνα πάντα. Πειραματιζόμουν με διάφορες ιδέες και παράλληλα εξασκούσα και βελτίωνα τον τρόπο γραφής μου. Κάποιες φορές διάβαζα αυτές τις ιστορίες στους δικούς μου. Δεν ήταν και πολύ καλές αλλά οι γονείς μου πάντα με ενθάρρυναν. 

»Το πρώτο μου αληθινό βιβλίο ήταν πολύ διαφορετικό. Η έμπνευση για αυτό ήρθε εντελώς ξαφνικά και με συνεπήρε. Ένιωθα ότι έπρεπε να αποτυπώσω τους χαρακτήρες. Αυτή τη φορά δεν το έδειξα σε κανέναν μέχρι να το τελειώσω. Ξεκίνησα με ένα αρκετά πρόχειρο προσχέδιο στο χαρτί και μετά το πέταξα και ξεκίνησα πάλι από την αρχή γράφοντας στον υπολογιστή ένα καλό πρώτο πλάνο. Ήταν κάπως δύσκολο να εξισορροπήσω τα μαθήματα του σχολείου με τη συγγραφή του βιβλίου, αλλά οι καθηγητές μου με υποστήριξαν σε μεγάλο βαθμό. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων σημείωνα τις ιδέες μου σε όποια επιφάνεια έβρισκα εύκαιρη, ακόμη και πάνω σε φακέλους. Αφιέρωνα για το βιβλίο σχεδόν μιάμιση ώρα καθημερινά και προσπαθούσα να εκμεταλλευτώ την κάθε στιγμή ελεύθερου χρόνου που είχα. Το βιβλίο ολοκληρώθηκε σε ενάμιση χρόνο περίπου. Το έγραψα χωρίς να μου περάσει καν από το μυαλό ότι θα μπορούσε να εκδοθεί. Στα δεκαέξι μου πήγα σε μία ομιλία με θέμα τη συγγραφή και ρώτησα τον ομιλητή αν πίστευε ότι ήμουν πολύ μικρή για να εκδώσω βιβλίο. Όταν του ανέφερα ότι είχα ήδη γράψει ένα βιβλίο, μου ζήτησε να του ρίξει μια ματιά. Στάθηκα τυχερή γιατί του άρεσε. Αμέσως έγινε ο ατζέντης μου και βρήκε ενδιαφερόμενο εκδότη. Δε φαντάζεστε την έκπληξή μου όταν μου είπαν ότι το βιβλίο μου ήταν πραγματικά καλό».

 

Διάβασε μερικές συμβουλές από την Κάθριν Μπάνερ για νέους συγγραφείς

Ξεκινήστε τώρα – Κανείς δεν είναι πολύ μικρός για να αρχίσει να γράφει.

Εξασκηθείτε – Eγώ πήγα στη βιβλιοθήκη και δανείστηκα τόνους βιβλία σχετικά με τη συγγραφή. Άρχισα να γράφω και να εξασκούμαι. Αυτό με βοήθησε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Αφοσιωθείτε – Σχεδόν όλοι μας έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες. Για να επιτύχουμε, πρέπει να αφιερώνουμε πολύ χρόνο σε αυτά που μας ενδιαφέρουν και να είμαστε αφοσιωμένοι.

Μην απογοητεύεστε –Αν απορρίψουν το βιβλίο σας κάποιοι εκδότες, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι καλό. Μπορεί απλά να μην ψάχνουν κάτι τέτοιο εκείνη τη στιγμή.