Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;


Απόσπασμα

«Τώρα πια την ξέρεις τη συνταγή. Ξεκινάς με ένα μυστήριο! Με κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε! Και μη νομίζεις πως δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο! Το απροσδόκητο καραδοκεί στη ζωή μας. Μπορεί να παρουσιαστεί κάθε στιγμή. Κάποια στιγμή που δεν το περιμένουμε το μυστήριο εισβάλλει στη ζωή μας και όλα αλλάζουν! Πίσω από τον τακτοποιημένο, ήρεμο, προβλέψιμο χώρο μας, το μυστήριο εμφανίζεται και ανατρέπει ό,τι ξέρουμε, όλες μας τις βεβαιότητες, η ζωή γίνεται κάτι αλλόκοτο, ανεξήγητο, ένα αίνιγμα που μας τρομάζει και μας συναρπάζει ταυτόχρονα. Ένα αίνιγμα που πρέπει οπωσδήποτε να λύσουμε. Γι’ αυτό τα αγαπάμε τα αστυνομικά μυθιστορήματα!»

Το παιδί με τα δύο πρόσωπα
Συγγραφέας: Λίνα Λυχναρά
Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Ρένια Μεταλληνού
Ηλικία:9+
Λέξεις κλειδιά: Μεταμφιέσεις, εκβιασμοί, Αστυνόμος Ζαφείρης
ISBN:9789601658971 , Σελίδες:256 , ΒΚΜ:09897
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: pdf, pdf

Περίληψη

Όλα ξεκινάνε από μια παρουσίαση βιβλίου σε ένα βιβλιοπωλείο, κατά τη διάρκεια της οποίας εξαφανίζεται ο Κωνσταντίνος, συμμαθητής και καλύτερος φίλος του Άρη. Η αστυνομία κάνει πολλές υποθέσεις, αλλά ο Άρης είναι σίγουρος ότι ο φίλος του έχει πέσει θύμα απαγωγής. Και δεν κάνει λάθος. Μια σπείρα αδίστακτων κακοποιών τον κρατάει όμηρο σε ένα νησί, υποχρεώνοντάς τον, μάλιστα, να μεταμφιέζεται κάτω από τις οδηγίες ενός αληθινού μάγου του μακιγιάζ, και να κυκλοφορεί ελεύθερος στη μικρή πόλη. Έτσι ο Κωνσταντίνος αποκτά δύο πρόσωπα, αλλά ως πότε;

Ο αστυνόμος Ζαφείρης έχει αναλάβει δράση, προσπαθώντας να ταιριάξει τα κομμάτια ενός παζλ που, στην αρχή, μοιάζουν απολύτως παράταιρα... 

Κριτικές

[...] Η Λίνα Λυχναρά στο μυθιστόρημα Το παιδί με τα δύο πρόσωπα απευθύνεται σε αναγνώστες που βρίσκονται στο πέρασμα προς την εφηβεία και ενδιαφέρονται να διαβάσουν βιβλία πιο απαιτητικά ως προς τη σύνθεση, το θέμα και την πολυπλοκότητα των χαρακτήρων. Αποφεύγει λοιπόν τα σχετικά με τα ‘παιδικά’ και το βιβλίο της θα μπορούσε να σταθεί σε μια εφηβική βιβλιοθήκη. […]

Κριτική της Μαρίζας Ντεκάστρο στο http://www.oanagnostis.gr/astinomika-gia-neous/

Σχόλια

ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!
Ενα απ τα καλυτερα αστυνομικα μυθιστοριματα εβερ, χωρις να λειπει το συναισθημα, γεματο βαθια μηνυματα!!! Απλως τελειο!!!
Τέλειο βιβλίο!!! Το διάβασε ο αδερφός μου και θα το διαβάσω και εγώ!!
To πιο ωραίο και το πιο δραστήριο βιβλίο που έχω διαβάσει ΠοΤε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ!
Κάποια βιβλία που σχετίζονται με το ψέμα είναι: Το ψέμα, Ζωρζ Σαρή Ποτέ μα ποτέ ξανά, Λίτσα Ψαραύτη Φρίκος ο κοντορεβιθούλης μου, Ζωρζ Σαρή Σκανδαλιές και ανοησίες για ένα γλυκό κεράσι, Μάνος Κοντολέων Δεν το έκανα εγώ, Βαγγέλης Ηλιόπουλος Ένα ψάρι στο κακάο, Ελένη Τορόση Θέλω να σας πω την αλήθεια, Αλεξάνδρα Μητσιάλη Καλή επιτυχία στην εργασία σας!
Γεια σας. Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Κάνουμε μια εργασία στο πανεπιστήμιο και χρειαζόμαστε βιβλία παιδικής λογοτεχνίας που να υποδηλώνουν έμμεσα (μέσα από την πλοκή τους), την έννοια του ψέματος. Μπορείτε να μας προτείνετε κάποια βιβλία, γύρω από αυτό το θέμα; Τέτοια βιβλία, όπως το πιο πάνω, θεωρώ ότι θα ήταν κατάλληλα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Κυριακή Χ.