Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;

Δεν είσαι εδώ
Ηλικία:15+
Λέξεις κλειδιά: Χανιά, υπόκοσμος, Σχέσεις, Θρίλερ, εξαφάνιση
ISBN:9789601670485 , Σελίδες:304 , ΒΚΜ:11048
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: html

Περίληψη

Ο Γιώργος Δάντης εξαφανίζεται. Η αγαπημένη του, Ρέα, και ο κολλητός του φίλος, Νικ, δε θέλουν να πιστέψουν αυτό που όλο το σχολείο και η πόλη φοβούνται – ότι ο Γιώργος είναι νεκρός.
Οι γονείς τους, η αστυνομία, παλιοί και νέοι μεγάλοι εχθροί, όλοι θέλουν να τους αναγκάσουν να σταματήσουν να ψάχνουν.
Την ίδια ώρα, ο Γιώργος, ανήμπορος, αιχμάλωτος του πιο αδίστακτου ανθρώπου στην Ελλάδα, νιώθει πως είναι αδύνατον να βγει ζωντανός από το υπόγειο τούνελ όπου κρατείται. 
Τρεις απελπισμένοι έφηβοι. Δεν υπάρχει κανείς πιο επικίνδυνος από τον απελπισμένο.

Ανακαλύψτε όλα τα βιβλία της σειράς:

Soundtrack

Ο Γιώργος, ανήμπορος, αιχμάλωτος του Ευγένιου Καλίν σε ένα υπόγειο τούνελ.
https://www.youtube.com/watch?v=KSNZp7E2QBg

Η Ρέα, που μια ζωή τα παρατούσε. Τώρα θα κάνει τα πάντα για να τον ξαναβρεί.
https://www.youtube.com/watch?v=an4ySOlsUMY

Ο Νικ. Διαλυμένος από την Βάλια, πιο επικίνδυνος από ποτέ, χωρίς τον Γιώργο δίπλα του.
https://www.youtube.com/watch?v=qwJj2EpC8vg

Αυτή είναι η μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους.
https://www.youtube.com/watch?v=dJ-QLl5qjLg  

Video

See video

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του Δεν είσαι εδώ στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ.

Κριτικές

[...] η "Τριλογία της Κρήτης" του Πολυχρόνη Κουτσάκη, μια εφηβική αστυνομική περιπέτεια γεμάτη δράση, μεταφυσικό στοιχείο, έρωτα, αγάπη, αγωνία, θυσία και αυτοθυσία -με τα δύο αυτά να συνδυάζονται τις περισσότερες φορές-, παραστατική απεικόνιση των πανέμορφων Χανίων και των μυστικών που αυτά κρύβουν -υπό την σκέπη μιας μαγείας βγαλμένη σαν από άλλη εποχή-, κινηματογραφική αφήγηση γεγονότων που σε κρατάνε καθηλωμένο. Μια τριλογία που έφτασε στο τέλος της μέσω ενός δυναμικού κρεσέντου σκέψεων και συναισθημάτων που με έκαναν να κλαίω με μαύρο δάκρυ, νιώθοντας μια γλυκόπικρη συγκίνηση.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά συγγραφικά στοιχεία του Πολυχρόνη, είναι οι κοινωνικοπολιτικές, καυστικές τις περισσότερες φορές, αναφορές του, οι οποίες αποδεικνύουν πως δεν ενδιαφέρεται απλά να αφηγηθεί μια έντονη και καθηλωτική ιστορία, αλλά να προσεγγίσει τον αναγνώστη με τον καταλληλότερο τρόπο, περνώντας του μηνύματα αλλά και προβληματισμούς, θίγοντας αυτά που πρέπει, στα σημεία που πρέπει.

[...]

Αν υπάρχει κάτι ακόμα που οφείλω ν’ αναφέρω για το «Δεν είσαι εδώ», είναι το πόσο καλοδουλεμένη είναι η όλη πλοκή του, αλλά και πόσο εντυπωσιακά έχει αποδοθεί η δράση του [...] Και περνάμε στο να αναλύσουμε τα δύο πιο σημαντικά σημεία της τριλογίας -συνολικά-, που δεν έχουν να κάνουν με το αστυνομικό κομμάτι της ιστορίας και την απόδοσή του -που είναι εξαιρετική όπως προείπα. Το ένα απ’ αυτά, είναι η αγάπη! [...] Το άλλο σημείο στο οποίο θέλω να σταθώ, είναι στο τι σημαίνει τελικά να είσαι ήρωας, ή και τι σημαίνει να είσαι θύμα και κατά πόσο αυτά συνδέονται. Έχουν ένα πρόσωπο; [...] Με την αφήγηση να μοιράζεται ανάμεσα στους τρεις βασικούς ήρωες, τον Γιώργη, τη Ρέα και τον Νικ, θα παρασυρθείτε σε ένα ξέφρενο και αγωνιώδες κυνηγητό, που οδηγεί στην τελική σύγκρουση δύο κόσμων, εκείνου της βίας και της ασυδοσίας, και εκείνου της αγάπης και της αυτοθυσίας. Και την τελική λέξη την έχει η αγάπη, όπως κι αν αυτή εκφράζεται. [...] Γιώτα Παπαδημακοπούλου https://www.culturenow.gr/den-eisai-edw-trilogia-ths-krhths-polyxronhs-koytsakhs-kritikh-vivlioy/

 

 

Η Τριλογία της Κρήτης τελειώνει με αυτό το βιβλίο, ένα μυθιστόρημα άψογα ενορχηστρωμένο, από το οποίο δεν ξεφεύγει ούτε λέξη, με τους χαρακτήρες των προηγούμενων βιβλίων να ωριμάζουν, να μεταμορφώνονται και να υφίστανται τις συνέπειες των επιλογών τους. Ο αναγνώστης έχει καταλάβει ότι: ο καιρός δε σηκώνει ήρωες, όλα είναι μια ανάσα και αν δεν είσαι εδώ εύκολα ξεχνιέσαι. Η τελική λύση της ιστορίας, η μεγάλη σύγκρουση, η ωμότητα που πρωταγωνιστεί στο βιβλίο είναι χαρακτηριστικά που με άφησαν άφωνο και με σόκαραν.

Πάνος Τουρλής

https://www.captainbook.gr/article/11824

 

 

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα οφείλει να είναι βαθιά κοινωνικό. Αυτό ακριβώς είναι το «Δεν είσαι εδώ», όπως και τα δύο προηγούμενα βιβλία της τριλογίας. Ο αναγνώστης γνωρίζει άριστα τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της εποχής, πιο συγκεκριμένα των Χανίων και κατανοεί τις αλλαγές που έφερε η κρίση και η φθορά στους ανθρώπους. Μέσα στο βιβλίο συναντάμε το γκρίζο. Όχι άσπρο ή μαύρο, όχι ανθρώπους μόνο καλούς ή μόνο κακούς, αλλά ανθρώπους γκρίζους. Που κάνουν λάθη, σωστά, σφάλματα. Ζητούν συγχώρεση ή δε μετανιώνουν ποτέ.

[...]

Ο Πολυχρόνης Κουτσάκης είναι ένας εξαιρετικός, ένας κορυφαίος συγγραφέας. Αν όχι για το πόσο πολυγραφότατος είναι, αν όχι για τα εξαιρετικά ψυχογραφήματα που στήνει, αν όχι για τις ενδιαφέρουσες ιστορίες του και τον άριστο τρόπο που χειρίζεται την αστυνομική πλοκή, αν όχι για τους ήρωες που δημιουργεί –τόσο απόλυτα ανθρώπινοι- είναι ένας σπουδαίος λογοτέχνης γιατί έγραψε: «Το μόνο πραγματικά ιερό πράγμα που έχω γνωρίσει μέχρι τώρα στη ζωή μου είναι τα καλά λογοτεχνικά βιβλία, τίποτα άλλο. Όταν τα ανοίγω αισθάνομαι σαν να με έχουν καλέσει στο σπίτι τους, για να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο, οι πιο ενδιαφέροντες άνθρωποι που έζησαν ποτέ. Με έχουν καλέσει για να μου διηγηθούν τις ιστορίες τους». 

Μαρία Μπακάρα

http://readtodeath.blogspot.gr/2017/01/review.html

 

 

Ο Συγγραφέας αποκαλύπτει

Το Δεν είσαι εδώ κλείνει την τριλογία, αλλά σε λίγα χρόνια μπορεί ο Γιώργος, η Ρέα και ο Νικ να επιστρέψουν.

Σχόλια

Θα εκδοθεί το χειμώνα 2016
Ποτε περιπου θα εκδοθει το τριτο βιβλιο της σειρας ;