Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;


Απόσπασμα

Λίγο πριν ο Νικ τα παρατήσει όλα και πατήσει reset, κάτι φάνηκε να συμβαίνει. Κόκκινα γράμματα αναδύθηκαν

από το σκοτάδι, λέξεις που πάλλονταν, σαν μια απόκρυφη καρδιά να τους χάριζε αίμα και ζωή.

ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ.

Ή ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ.

ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΕΡΕΒΟΣ.

Επιτέλους. Ανατριχιάζοντας από ενθουσιασμό, ο Νικ

επέλεξε «ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ».

Έρεβος - Μετά το login, τίποτα δε θα είναι το ίδιο
Συγγραφέας: Ursula Poznanski
Μεταφραστής: Αλέξανδρος Πασπαρδάνης
Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Γιάννης Τραγάκης
Ηλικία:14+
Λέξεις κλειδιά: εικονικός κόσμος, Διαδίκτυο, βιντεοπαιχνίδια
ISBN:9789601648224 , Σελίδες:536 , ΒΚΜ:08822
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: pdf, pdf

Περίληψη

Σ’ ένα σχολείο του Λονδίνου κάνει θραύση ένα βιντεοπαιχνίδι που περνάει μυστικά από τον έναν μαθητή στον άλλο — το Έρεβος. Οι κανόνες του είναι ασυνήθιστα αυστηροί: Θα πρέπει να είσαι ολομόναχος όταν παίζεις, να μη μιλήσεις σε κανέναν γι’ αυτό και να μην αποκαλύψεις σε κανέναν το ψευδώνυμό σου.

Κάποτε το Έρεβος φτάνει στα χέρια του δεκαεξάχρονου Νικ. που, παρά τους αρχικούς του ενδοιασμούς, δεν αργεί να εθιστεί. Το παράξενο με το παιχνίδι είναι ότι μοιάζει να διαθέτει νοημοσύνη και να γνωρίζει τα πάντα για τους παίκτες, τους φόβους, τις προτιμήσεις και τους πόθους τους. Επιπλέον οι αποστολές που τους αναθέτει δεν εκτελούνται στον εικονικό κόσμο του παιχνιδιού, αλλά στην πραγματική ζωή!

Όταν το Έρεβος απαιτεί από τον Νικ να σκοτώσει, αυτός αρνείται και αποβάλλεται από το παιχνίδι. Τότε θα ζητήσει τη βοήθεια της Έμιλυ, της κοπέλας που του αρέσει στο σχολείο, για να ξεσκεπάσουν ποιος κρύβεται πίσω από το παιχνίδι και χειρίζεται με τέτοιον τρόπο τις ζωές όλων τους. Τα όρια μεταξύ πραγματικού και εικονικού κόσμου θα καταργηθούν και οι δύο ήρωες θα βιώσουν τον τρόμο σε μια διαρκώς κλιμακούμενη ένταση.

Video

See video

Δες το εξαιρετικό αμερικάνικο book trailer.

See video

Δες το γερμανικό book trailer.

See video

Δες το ρώσικο book trailer.

See video

Δες ένα καλοδουλεμένο βίντεο από μαθητές.

See video

Δες τη συγγραφέα να διαβάζει απόσπασμα από το Έρεβος (μόνο για γερμανομαθείς).

See video

Άκουσε τις πρώτες σελίδες του Ερέβους στα γερμανικά (μόνο για γερμανομαθείς).

Κριτικές

[...] Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι ο τρόπος που κινείται μεταξύ πραγματικής ζωής (οικογένεια, σχολείο) και φανταστικού κόσμου (όπου ο Νικ γίνεται ο ιππότης Σάριους) καθώς και τα ερωτήματα που θέτει για το πόσο μακριά θα έφτανες, τι θυσίες θα έκανες, για το αγαπημένο σου παιχνίδι.

Κριτική του Δημήτρη Αργασταρά στη http://www.bookpress.gr/diabasame/paidika-neanika/2013-07-05-13-41-37?utm_source=Newsletter&utm_medium=email

 

 

«Ένα μυθιστόρημα που φέρνει τον αναγνώστη αντιμέτωπο με το ερώτημα πόσο μακριά θα έφτανε ο ίδιος για ένα παρόμοιο παιχνίδι...»

Aπό το σκεπτικό της επιτροπής του Βραβείου Jugendliteraturpreis

 

«Όσο προκαλεί η ιδέα της Ποζνάνσκι ότι ένα βιντεοπαιχνίδι μπορεί να σε στρατολογήσει, άλλο τόσο τρομάζει αλλά και γοητεύει!»

Booklist

 

Διακρίσεις

  • Γερμανικό Βραβείο Νεαρών Αναγνωστών (Deutscher Jugendliteraturpreis).
  • Βραχεία λίστα των καλύτερων εφηβικών βιβλίων που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ το 2012.

Σχόλια

Αυτό το βιβλίο, δεν ήταν ποτέ μέσα στη λίστα με αυτά που ήθελα να διαβάσω. ήρθε τυχαία στα χεριά μου και ξεκίνησα να το διαβάζω από ανία. 5 σελίδες κ το έρεβος με είχε τραβήξει μέσα του. Οι περιγραφές ήταν τόσο αληθινές σε σημείο που είχα συνδεθεί με τον ήρωα Νικ ο όποιος είχε γίνει ένα με τον ήρωα του παιχνιδιού Σάριους. Ανυπομονούσα, η πλοκή ταχυτάτη και ευχάριστη. Κατέληξα να το διαβάσω όλο μέσα σε μια μέρα δίχως να το καταλάβω. Τελικά μια είναι η απορία μου, άμα εγώ απορροφήθηκα τόσο από ένα βιβλίο που αναφέρεται σε ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, ένα παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, τι θα μπορούσε να προκαλέσει εν τέλει σε κάποιον με αδύναμο χαρακτήρα?
Από την πρώτη στιγμή με μαγνητίσει....Στην αρχη μ φάνηκε βαρετή ή περιγραφή του παιχνιδιού αλλά στην συνέχεια και όσο ή αγωνια και ή μάχη κορυφώνεται τόσο περισσότερο κόλλας......απλά ΤΕΛΕΙΟΟΟΟ♥♥♥♥♥
Το βιβλίο μου φάνηκε λίγο αργό στην αρχή αλλά μετά από λίγο δεν μπορούσα να το αφήσω κάτω! Ειδικά το τέλος... Είναι φανταστικό!!
Τελειο βιβλίο!!!Ειμαι στην μέση και έχω ήδη εντυπωσιαστεί από την αγωνια που κορυφώνεται σε καθε σελίδα!!!!
Η αγωνία είναι τρομερή και υπάρχει πολύ αγωνία για το τι θα ακολουθήσει στην συνέχεια. Είναι πολύ ωραίο βιβλίο!
Φοβερό βιβλίο! Πρωτότυπο, περιπετειώδες, απρόβλεπτο!
καταπληκτικο βιβλιο !απροβλεπτο,μυστηριωδες απλα απιθανο
φανταστικό βιβλίο...το διάβασα δυο φορές και μου έμεινε αξέχαστο...πολλά μπράβο στον συγγραφέα.....
ευχαριστω!!
Ναι υπάρχει και μάλιστα κυκλοφόρησε πριν το τυπωμένο αντίτυπο. Μπορείς να το αγοράσεις και από το http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=621819