Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;


Απόσπασμα

«Είμαι βαμπίρ. Αυτή είναι η αλήθεια. Ωστόσο οι ιστορίες που λέγονται για πλάσματα του είδους μου δεν είναι απολύτως αλήθεια. Δε γίνομαι στάχτη με τον ήλιο, ούτε ζαρώνω από πανικό μόλις δω σταυρό. Μάλιστα φοράω έναν μικρό χρυσό σταυρό στον λαιμό μου, αλλά όχι επειδή μου αρέσει. Δεν μπορώ να διατάξω μια αγέλη λύκων να επιτεθούν ή να πετάξουν. Ούτε κάνω κάποιον σαν κι εμένα αν πιει απ’ το αίμα μου. Ναι, οι λύκοι με συμπαθούν, όπως και τα περισσότερα αρπακτικά, και επειδή πηδάω πάρα πολύ ψηλά, ίσως φαίνεται πως πετάω. Όσο για το αίμα –αχ, το αίμα– ναι, αυτό το ζήτημα με συναρπάζει. Και ασφαλώς μου αρέσει, αίμα ζεστό που κυλάει όταν διψάω. Και διψάω συχνά».

Έρωτας βαμπίρ (Δίψα, βιβλίο 1)
Συγγραφέας: Christopher Pike
Μεταφραστής: Μπελίκα Κουμπαρέλη
Ηλικία:14+
Λέξεις κλειδιά: Θρίλερ, βαμπίρ, αιωνιότητα, Paranormal
ISBN:9789601640099 , Σελίδες:200 , ΒΚΜ:08009
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: pdf

Περίληψη

Το Έρωτας Βαμπίρ είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Δίψα

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας ξεκινάει με μια πρώτη γνωριμία σε πρώτο πρόσωπο με την ηρωίδα, η οποία, παρότι έχει την όψη ελκυστικής κι ακίνδυνης δεκαεφτάρας, ζει στη Γη εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια και θεωρεί τον εαυτό της το τελευταίο βαμπίρ στον πλανήτη.

Σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι δεν είναι μόνη κι ότι ένα άλλο, πανίσχυρο βαμπίρ την παρακολουθεί με σκοπό να την εξοντώσει. Είναι ο δημιουργός της, ο Γιάκσα, το πρώτο βαμπίρ στη Γη, τον οποίο νόμιζε νεκρό από καιρό.

Αναζητώντας τον εχθρό της, η Σίτα ερωτεύεται τον δεκαεφτάχρονο Ρέι, τον γιο του ντετέκτιβ που είχε προσλάβει ο Γιάκσα προκειμένου να τη βρει. Σίγουρη ότι αποτελεί τη μετενσάρκωση του αγαπημένου της συζύγου, του Ράμα, την εποχή που δεν είχε γίνει ακόμα βαμπίρ και ζούσε σαν άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους, κάνει το παν για να τον προστατέψει. Όμως ο Γιάκσα θα πληγώσει θανάσιμα τον Ρέι, αναγκάζοντας τη Σίτα να τον μεταμορφώσει σε βαμπίρ προκειμένου να μην τον χάσει, σπάζοντας παράλληλα τον όρκο που είχε δώσει στον θεό Κρίσνα ότι δε θα μετέτρεπε ποτέ κανέναν θνητό σε βαμπίρ και κινδυνεύοντας έτσι να χάσει την προστασία του.

Η τελευταία μάχη της Σίτα θα είναι για την αγάπη. Θα τα καταφέρει ή θα θυσιαστεί άδικα;

 

Στον πρώτο τόμο της τριλογίας, ο Πάικ στήνει με απαράμιλλη μαεστρία το σκηνικό του, εισάγοντας ταυτόχρονα τον αναγνώστη στο σκοτεινό αλλά τόσο ανθρώπινο κόσμο της γοητευτικής του ηρωίδας.

Soundtrack

μουσική για πιάνο εμπνευσμένη από τα βιβλία της τριλογίας

http://www.youtube.com/watch?v=zBzHLtFrgXk

Video

See video

Το trailer του Αμερικάνου εκδότη από προηγούμενη έκδοση

See video

ερασιτεχνικό βίντεο για την τριλογία

See video

ερασιτεχνικό βίντεο για την τριλογία

See video

ερασιτεχνικό βίντεο για την τριλογία

See video

ενδιαφέρον ερασιτεχνικό βίντεο για τον Κρίστοφερ Πάικ

Κριτικές

Η Δίψα είναι μια καλτ σειρά τρόμου που έχει μείνει κλασική στο είδος της, ενώ ο Πάικ θεωρείται δάσκαλος αρκετών νεότερων συγγραφέων του είδους και το έργο του αναλύεται και διδάσκεται σε πανεπιστημιακές σχολές Δημιουργικής Γραφής.

Η βασική του πρωτοτυπία είναι ότι συνδυάζει την κλασική σχολή του μυθιστορήματος τρόμου με επιστημονική φαντασία, υπαρκτά επιστημονικά πειράματα, βαθιά γνώση αρχαίων πολιτισμών (ειδικά του ινδικού και του ελληνικού) καθώς και καλοδουλεμένα ιστορικά στοιχεία ώστε οι χαρακτήρες του να αποκτούν βάθος και να γίνονται πολυδιάστατοι.

 

Σχόλιο της μεταφράστριας

Ένας από τους ελάχιστους συγγραφείς που κρύβονται – σπανίως δίνει συνεντεύξεις ή δημοσιεύει φωτογραφίες του. Γράφει τόσο καλά, που τα βιβλία του αναλύονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Συνδυάζει επιστημονική φαντασία με μυθολογία, θρησκείες και ιστορία με συναρπαστικό τρόπο, μέσα στους ρόλους των έργων του. Πολλοί τρομάζουν με τις ιστορίες για βρικόλακες. Όμως πίσω από κάθε ιστορία κρύβεται μια ψυχή που υποφέρει, έχει απορίες, φόβους και ελπίδες. Ο Πάικ συνδυάζει καταπληκτικά το μεταφυσικό με την πραγματικότητα και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: μόνο η αγάπη προσπερνάει τα πάντα.

Όταν αγαπάς, εξαφανίζεις τον φόβο και το μίσος. Όταν φοβάσαι, δεν αγαπάς ούτε μισείς. Όμως αν μισείς, δεν νιώθεις τίποτε άλλο.

 

Η Σίτα είναι ένα βαμπίρ που ζει πέντε χιλιάδες χρόνια. Έχει δώσει όρκο στον θεό Κρίσνα ότι δεν θα μεταμορφώσει κανέναν θνητό σε βαμπίρ κι αν το κάνει, θα χάσει την ευλογία του και θα πεθάνει. Ζει ολομόναχη, ώσπου η αγάπη ξανάρχεται στη ζωή της. Ο Ρέι την ερωτεύεται κι η ελπίδα για κάτι πιο ανθρώπινο την κάνει να θέλει να γίνει το αθώο κορίτσι που υπήρξε πριν την καταστρέψει ο δαίμονας Γιάκσα.

Η τελευταία της μάχη είναι για την αγάπη.

Θα τα καταφέρει ή θα θυσιαστεί άδικα;

Μπορεί ένας έρωτας να προσπεράσει κάθε κακό;

Σχόλια

Τα κομμάτια του βιβλίου αυτού που υποτίθεται πως πρέπει να είναι απρόοπτα, με έχουν απογοητεύσει. Τι θα γίνει παρακάτω στο βιβλίο; Μακάρι να μπορούσα να ρωτήσω τον εαυτό μου. Η προβλεψιμότητα είναι τόση πολλή που δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω ούτε την ανάγνωση της περίληψης.