Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;


Απόσπασμα

Λοιπόν, η ιστορία μου δεν έχει δράκους, ντετέκτιβ, βαμπίρ και πριγκίπισσες. Δεν έχει μποτιλιαρίσματα στους δρόμους, γάλα για πρωινό, πουλόβερ, μαγιό και σάντουιτς με τυρί και ντομάτα. Αν θέλετε να διαβάσετε μια φυσιολογική ιστορία, καλύτερα να σταματήσετε την ανάγνωση τώρα. Αν, πάλι, θέλετε να μάθετε πώς είναι η ζωή με ρούχα από σενιτόλη και σάντουιτς με κιντρίλι ωμό, τότε συνεχίστε να διαβάζετε. Θα κάνουμε όμως μια συμφωνία, έτσι; Δε θα λέτε κάθε λίγο και λιγάκι «μας δουλεύει αυτός ο τύπος, μας δουλεύει ψιλό γαζί».

Και τώρα θα το πω, και κρατηθείτε να μην πέσετε από την καρέκλα σας. Είμαι εξωγήινος. Ονομάζομαι Ίνξορ και ζω με την αδερφή μου τη Φλάρα και τους γονείς μου Μορίζα και Καφάλι Αχουνόδ, στην πόλη Κροαλία, στο βόρειο άκρο της Πετιλάνδης. Όχι, αποκλείεται να σας πω σε ποιον πλανήτη βρίσκεται η Πετιλάνδη. Μπορεί ξαφνικά να σας ανοίξει η όρεξη και να έρθετε να μας φάτε. Έτσι λένε όλοι εδώ: ότι, αν οι Γήινοι μάθουν για μας, θα μας κάνουν μια χαψιά.

Έρχεται ο Ίνξορ!
Συγγραφέας: Αμάντα Μιχαλοπούλου
Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Σοφία Τουλιάτου
Ηλικία:9-13
Λέξεις κλειδιά: εξωγήινοι, ενηλικίωση, Διαφορετικότητα
ISBN:9789601647241 , Σελίδες:176 , ΒΚΜ:08724
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: pdf, pdf

Περίληψη

«Είμαι εξωγήινος. Ονομάζομαι Ίνξορ και ζω στην Κροαλία, στο βόρειο άκρο της Πετιλάνδης».

Κάπως έτσι αρχίζει η ιστορία του Ίνξορ, που ονειρεύεται να γίνει διάσημος εξερευνώντας τη Γη. Μ’ αυτό τον τρόπο, είναι σίγουρος ότι θα κατακτήσει και την καρδιά της ακατάδεκτης Μία Σαβόρ… Ένα βράδυ λοιπόν, μπαίνει στο πανάρ του και ξεκινά το ταξίδι στο άγνωστο με μόνο σύμβουλο τη διαστρική του πυξίδα…

Ένα κεφάτο μυθιστόρημα γεμάτο υπερηχητικά ταξίδια, άγνωστα σπορ, μυστήριες απαγωγές, πυραυλακάτους χαμηλού μοριακού βάρους, οικογενειακούς καβγάδες και πραγματική αγάπη.

Μια ιστορία γύρω από το τι σημαίνει να μεγαλώνεις και να νιώθεις παντού ξένος. Και επίσης μια πρόβα για τη συναρπαστική περιπέτεια της συμφιλίωσης με τον εαυτό μας αλλά και με τους άλλους.

Video

See video

Έρχεται ο Ίνξορ...!

Κριτικές

[...] Διάλεξε για ήρωα έναν 11χρονο εξωγήινο, που το σκάει από το σπίτι του και θέλει να εξερευνήσει τη Γη. Για να βρει τον εαυτό του και τη γαλήνη με τους γονείς του. [...] Είναι μια ιστορία για το τι σημαίνει να μεγαλώνεις και να νιώθεις παντού ξένος. Και επίσης, μια πρόβα για τη συναρπαστική περιπέτεια της συμφιλίωσης -με τον εαυτό μας και με τους άλλους.

«Ποτέ δεν ξεκινάω από το μήνυμα, διαφωνώ με τη διδακτική λογοτεχνία», τονίζει η Α. Μιχαλοπούλου. «Εξάλλου και οι μικροί αναγνώστες, όταν την μυρίζονται την απορρίπτουν. Το ζητούμενο είναι να βρεις μια ενδιαφέρουσα ιστορία και από τα «μικρά» να τη συνδέσεις με τα «μεγάλα» θέματα». [...] «Η περιπέτεια του Ινξορ αρχίζει έπειτα από έναν οικογενειακό τσακωμό. Νομίζει ότι δεν τον καταλαβαίνουν και το σκάει από το σπίτι. Ετσι μπαίνει η τάση φυγής που διακρίνει αυτή την ηλικία, η μεγαλομανία, ο ναρκισσισμός και ο εγωισμός. Οταν ο Ινξορ αποφασίζει να ταξιδέψει στη Γη, καταλαβαίνουμε πώς βλέπει τους γήινους, τους «διαφορετικούς». Στο τέλος υπάρχει μια μεγάλη συμφιλίωση ανάμεσα στους κατοίκους του πλανήτη του, που βρέθηκαν σε πόλεμο, και η μικρή συμφιλίωση με τους γονείς του».

Οι σελίδες γεμίζουν με δράση, αλλά και με διασκεδαστικές, χιουμοριστικές καταστάσεις. [...]

Κριτική της Παρής Σπίνου, Η Εφημερίδα των Συντακτών http://www.efsyn.gr/?p=79239

 

[…] Ένα κεφάτο μυθιστόρημα γεμάτο υπερηχητικά ταξίδια, άγνωστα σπορ, μυστήριες απαγωγές, πυραυλάκατους χαμηλού μοριακού βάρους, οικογενειακούς καυγάδες και πραγματική αγάπη.
Μια ιστορία γύρω από το τι σημαίνει να μεγαλώνεις και να νιώθεις παντού ξένος. Και επίσης μια πρόβα για τη συναρπαστική περιπέτεια της συμφιλίωσης με τον εαυτό μας αλλά και με τους άλλους. […]

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.vivlia&id=19606