Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;

Η απέραντη θάλασσα
Συγγραφέας: Rick Yancey
Μεταφραστής: Αλέξης Καλοφωλιάς
Ηλικία:16+
Λέξεις κλειδιά: πολιτισμός, εξωγήινοι, Βία, Ανθρωπότητα
ISBN:9789601666402 , Σελίδες:408 , ΒΚΜ:10640
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: html

Περίληψη

ΠΩΣ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΣΑΙ ΕΠΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ;

ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥΣ!

Η Κάσσι Σάλλιβαν και οι σύντροφοί της επέζησαν από τα τέσσερα κύματα ολέθρου των Άλλων. Τώρα αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τον απώτατο στόχο τους: την εξόντωση της ανθρώπινης φυλής!

Η Κάσσι και οι σύντροφοί της βρίσκονται σε έναν νέο κόσμο όπου η εμπιστοσύνη που συνδέει όλους τους ανθρώπους μεταξύ τους έχει χαθεί. Καθώς το 5ο κύμα σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, η Κάσσι, ο Μπεν και η Ρίνγκερ είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν τη νέα επίθεση που θα εξαπολύσει ο εχθρός. Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αβυσσαλέο σκοτάδι στο οποίο θα βυθιστούν οι Άλλοι προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, αλλά ούτε και τα εκτυφλωτικά ύψη στα οποία μπορεί να ανυψωθούν οι άνθρωποι στην τελική μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου, ελπίδας και απελπισίας, αγάπης και μίσους.

Ανακαλύψτε όλα τα βιβλία της σειράς:

Soundtrack

Σχετικές ταινίες

Ημέρα Ανεξαρτησίας

http://www.youtube.com/watch?v=NZZvtQtdbzM

 

Αγώνες Πείνας

http://www.youtube.com/watch?v=yPheiaOWXb4


Ο Δρόμος

http://www.youtube.com/watch?v=94KcI0gLq1A

Κριτικές

«Συναρπαστικό… ∆εν προλάβαινα να γυρίσω τις σελίδες όσο γρήγορα ήθελα!»

— The New York Book Review

 

«Ένα µοντέρνο αριστούργηµα της επιστηµονικής φαντασίας».

— USA Today

 

«Σε αιχµαλωτίζει!»

— Publishers Weekly

 

«Απλά διαβάστε το».

— Entertainment Weekly

Ο Συγγραφέας αποκαλύπτει

Συνέντευξη του συγγραφέα στο Entertainment Weeekly.

E.W.Ήμουν κάπως διστακτική απέναντι στο 5ο Κύμα, επειδή οι ιστορίες με εξωγήινους δεν ήταν και πολύ του γούστου μου. Πώς καταφέρατε να γράψετε ένα βιβλίο γύρω από τους εξωγήινους το οποίο να μη δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για τέτοιο βιβλίο;

Ρικ Γιάνσεϋ: Επειδή δεν είναι τέτοιο βιβλίο! Είναι ένα βιβλίο για το ανθρώπινο είδος έπειτα από ένα κατακλυσμιαίο συμβάν που απειλεί την ύπαρξή του. Παραδέχομαι ότι υπήρχε μια κάπως σχιζοφρενική διάθεση όταν το έγραφα: Τη μια στιγμή είμαι η Κάσσι που τουρτουρίζει σε μια σκηνή, ολομόναχη στο δάσος. Την επόμενη, ένας εξωγήινος χιλιάδες χρόνια πιο εξελιγμένος από ό,τι εμείς, που μηχανεύεται τον αφανισμό μας. Το 5ο Κύμα είναι ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, αλλά προσπάθησα πολύ να «προσγειώσω» την ιστορία σε πολύ ανθρώπινο επίπεδο και να μιλήσω για οικουμενικά ζητήματα που υπερβαίνουν το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος, όπως: Πώς ορίζουμε τους εαυτούς μας; Τι ακριβώς σημαίνει το να είσαι άνθρωπος; Τι απομένει όταν μας έχουν στερήσει όλα όσα εμπιστευόμαστε, όλα όσα πιστεύουμε και στηριζόμαστε πάνω τους;

           

E.W.: Πότε και πώς συλλάβατε την αρχική ιδέα του 5ου Κύματος;

Λάτρευα την επιστημονική φαντασία και τη λογοτεχνία του φανταστικού από τότε που ήμουν παιδί. Ήταν αναπόφευκτο να δοκιμάσω την τύχη μου σε αυτό το είδος κάποια στιγμή. Ένα βράδυ μιλούσαμε με τη γυναίκα μου και της ζήτησα να μου πει τον μεγαλύτερο φόβο της. Δε δίστασε: «Να με απαγάγουν εξωγήινοι». Παραξενεύτηκα, και της το έδειξα: «Αλήθεια; Δεν είναι καν στα πενήντα πρώτα μου». Μου εξήγησε: «Όχι μόνο επειδή η εμπειρία θα ήταν τρομακτική, αλλά και επειδή αργότερα δε θα με πίστευε κανείς!». Με άλλα λόγια, θα ήσουν εντελώς απομονωμένος, αποκομμένος από βοήθεια στη διάρκεια του γεγονότος, αλλά και αργότερα. Η συζήτησή μας ξεστράτισε. Χρόνια αργότερα, έπεσα πάνω σε μια συνέντευξη του φυσικού Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος παρατήρησε ότι η επαφή με τους εξωγήινους δε θα έπρεπε να αποτελεί προσδοκία μας. Αν υπάρχουν κάπου στο διάστημα, είπε, θα έπρεπε να ελπίζουμε ότι δε θα μας βρουν. Σκέφτηκα ότι οι περισσότερες ιστορίες εισβολών δεν πλησιάζουν ούτε κατά διάνοια αυτό που θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Η Κάσσι ξεκινάει την ιστορία της με αυτή την παρατήρηση. Οι εξωγήινοι στο 5ο Κύμα δεν είναι οι εξωγήινοι που έχουμε φανταστεί. Δεν είναι οι εξωγήινοι που θα θέλαμε να μας επιτεθούν.

Σχόλια

Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα η έκδοσή του.
θα εκδώσετε το επόμενο??