Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;


Απόσπασμα

Η δόκτωρ Λουσάρντι στη συνέχεια έδειξε εμένα. «Εσύ είσαι η έφηβη Beta μας. Μ’ εσένα δεν ξέρω τι θα γίνει. Η άλλη έφηβη Beta μού βγήκε Άκυρη, οπότε κανονικά δε θα έπρεπε να σε διαθέσω προς πώληση ακόμη. Αλλά είσαι πραγματικά εξαιρετική, είναι κρίμα να μην το επιχειρήσω. Έχεις ακριβώς την αισθητική που επιζητά αυτό το νησί, κι ας είσαι Beta».

«Τι θα πει Beta;» ρώτησα.

«Δοκιμαστικό μοντέλο» είπε. «Ακόμη στο στάδιο της εξέλιξης». Κρυφογέλασε και πρόσθεσε: «Όπως ένας αληθινός έφηβος».

beta I - Πειραματικός έφηβος κλώνος
Συγγραφέας: Rachel Cohn
Μεταφραστής: Χαρά Γιαννακοπούλου
Ηλικία:16+
Λέξεις κλειδιά: ναρκωτικά, κλωνοποίηση, ηθική, έρωτας, Επανάσταση
ISBN:9789601650951 , Σελίδες:384 , ΒΚΜ:09095
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: html

Περίληψη

Όταν ο παράδεισος χαθεί, μπορεί να επιβιώσει η αγάπη;

Η Ελύζια είναι Beta, ένα πειραματικό μοντέλο έφηβου κλώνου. Γεννήθηκε δεκαέξι ετών μέσα σε ένα εργαστήριο, δίχως την παραμικρή εμπειρία ζωής, και αποτελεί αντίγραφο ενός έφηβου κοριτσιού που χρειάστηκε να πεθάνει. Σκοπός της είναι να υπηρετεί τους κατοίκους του Ντεμέζνι, ενός νησιωτικού παράδεισου για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Στην αρχή, η ζωή της Ελύζια είναι ειδυλλιακή. Σύντομα όμως ανακαλύπτει πως οι κάτοικοι του Ντεμέζνι δεν είναι τόσο ευτυχισμένοι όσο φαίνονται, ενώ διαπιστώνει πως υποβόσκει μια έντονη δυσαρέσκεια στον πληθυσμό των κλώνων-εργατών. Ταυτόχρονα, η Ελύζια προβληματίζεται με τις μνήμες που ανακαλύπτει πως έχει, αλλά και με τις αισθήσεις που εισβάλλουν απροσδόκητα στην καθημερινότητά της. Κανονικά αυτή δε θα έπρεπε να νιώθει, να νοιάζεται ή να θυμάται. Τι της συμβαίνει;

Αν κάποιος αντιληφθεί πως η Ελύζια δεν είναι ο αναίσθητος κλώνος που προσποιείται πως είναι, η μοίρα της είναι προδιαγραμμένη: θα καταστραφεί! Πρέπει λοιπόν να βρει τρόπο να επιβιώσει!

Το πρώτο μέρος μιας τολμηρής διλογίας επιστημονικής φαντασίας που εγείρει ηθικά και φιλοσοφικά ζητήματα για το τι είναι αγάπη, ελευθερία και αξιοπρέπεια σ’ έναν κόσμο επίπλαστο, γεμάτο διαφθορά. 

Video

See video

Δες το book trailer.

Κριτικές

«Το BETA της Ρέιτσελ Κον είναι ένα συγκλονιστικό, τρομακτικό και συνάμα γοητευτικό μυθιστόρημα». Μελίσσα ντε λα Κρουζ, συγγραφέας