Hint! Μπορείς να ανεβάζεις την άποψή σου, αφού πρώτα γίνεις μέλος της παρέας μας εδώ. Είσαι μέσα, λοιπόν;

Η τρέλα της αγάπης (Σειρά: Ιστορίες από τον Σαίξπηρ)
Συγγραφέας: Αργυρώ Πιπίνη
Σχεδιασμός Εξωφύλλου: Ανδρομάχη Γιαννοπούλου
Ηλικία:9-15
Λέξεις κλειδιά: Σαίξπηρ, έρωτας, αγάπη
ISBN:9789601638768 , Σελίδες:64 , ΒΚΜ:07876
Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο: html

Περίληψη

Τρεις από τις πιο όμορφες ιστορίες αγάπης που μιλούν για τον παραμυθένιο έρωτα (Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας) σε δάση μαγικά με φίλτρα ερωτικά, για τον παιχνιδιάρη έρωτα (Αγάπης αγώνας άγονος) με πείσματα και πονηριές, και για τον τραγικό έρωτα (Ρωμαίος και Ιουλιέττα) που αλλάζει τη ζωή και τον κόσμο του αγαπημένου ζευγαριού.

Video

See video

Δες ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Σαίξπηρ και το πιο γνωστό του έργο, «Ρωμαίος και Ιουλιέττα».

See video

Δες την πολύ ενδιαφέρουσα «Ιστορία των Αγγλικών» (κεφάλαιο 3 – Ουίλλιαμ Σαίξπηρ).

See video

«Ρωμαίος και Ιουλιέττα» στο λονδρέζικο μετρό!

Κριτικές

[...] Η Αργυρώ Πιπίνη μας μεταφέρει νοερά σε μια άλλη εποχή που δεν διαφέρει πολύ από τη δική μας με έρωτες, πάθη, όνειρα επιθυμίες σε έναν κόσμο ονειρικό με στοιχεία από την πραγματική ζωή, με τρεις ιστορίες από τον Σαίξπηρ που περιγράφουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο ” την τρέλα της αγάπης”.
Η συγγραφέας, για χρόνια ολόκληρα έχει εργασθεί επάνω στον Σαίξπηρ κι άλλα τόσα έχει ασχοληθεί με το παιδικό βιβλίο. Η διασκευή της απευθύνεται σε παιδιά και νέους που θέλουν να γνωρίσουν τον Σαίξπηρ έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές και θεατρικούς συγγραφείς που έζησε στην Αγγλία σε μια εποχή που το θέατρο βρισκόταν σε μεγάλη άνθιση.
Τα θέματα που κυριαρχούν στα έργα του είναι η αγάπη, η φιλία, η προδοσία, η μεταμφίεση, ο πόλεμος και τα έργα του παίζονται όχι μόνο στην πατρίδα του την Αγγλία αλλά σε όλο τον κόσμο και λέγεται ότι ο Σαίξπηρ είναι πιο αληθινός και από την ίδια τη ζωή. Ένα κλασσικό αριστούργημα σε διασκευή για να γνωρίσουν οι νέοι τον ονειρικό κόσμο του και να μαγευτούν από το λυρισμό και την μαγεία του. [...]

Κριτική της Δώρας Πουρή στο http://www.elniplex.com/%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CE%AF/

Ο Συγγραφέας αποκαλύπτει

«Γιατί Σαίξπηρ;» Διάβασε ένα μικρό κείμενο της συγγραφέα που απαντάει στο ερώτημα.
Επειδή τα θεατρικά του έργα είναι σαν παραμύθια, γεμάτα πλάσματα φανταστικά, γεμάτα ιστορίες έρωτα, γεμάτα αστεία και μαγικά επεισόδια. Επειδή, όταν τα διαβάζεις, συγκινείσαι, γελάς, έχεις αγωνία να δεις τι θα γίνει στη συνέχεια της ιστορίας και ποτέ δεν τα ξεχνάς.

Το www.i-read.i-teen.gr ρωτά, η συγγραφέας απαντά:

Πού απευθύνονται τα βιβλία;
Σε εφήβους και παιδιά ως μια πρώτη προσέγγιση στα έργα του Σαίξπηρ, που θα τους κινήσουν το ενδιαφέρον, ώστε να τα αγαπήσουν και να τα διαβάσουν μεγαλώνοντας.
Σε εκπαιδευτικούς για να εμπνευστούν και να τα χρησιμοποιήσουν ως υλικό για πιθανές παραστάσεις.
Σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αγγλόφωνων σχολείων, μιας και στην ύλη τους περιλαμβάνεται η διδασκαλία των σαιξπηρικών κειμένων.
Σε τι διαφέρουν από τα άλλα βιβλία που κυκλοφορούν σχετικά με τον Σαίξπηρ και έχουν την επισήμανση «για παιδιά»;
Κατ’ αρχάς, στους δύο τόμους περιλαμβάνονται πέντε έργα. Από αυτά, τα τρία προσεγγίζονται και παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε βιβλίο που απευθύνεται σε εφήβους και παιδιά. Έπειτα, η μεταγραφή δεν έχει βασιστεί αποκλειστικά στην αναπαραγωγή της ιστορίας του κάθε έργου αλλά και στον τρόπο με τον οποίο είναι γραμμένο αυτό. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε να κάνουμε με θεατρικά έργα. Οι περισσότερες άλλες διασκευές εξαντλούνται στην πρόζα και στην εξιστόρηση της ιστορίας. Στα δικά μας βιβλία πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν και οι διάλογοι αλλά και ο ρυθμός στον λόγο, που χαρακτηρίζει τα πρόσωπα, μια και στο πρωτότυπο κείμενο υπάρχει, πολύ συχνά, στίχος που ομοιοκαταληκτεί.